BIOPLANET AGAR BIO 20G BATOM
**Opis:**
Agar agar wytwarzany jest z suszonych na słońcu wodorostów. Można go użyć do zagęszczania sosów, dżemów, do przygotowania kremów, galaret, dań kuchni azjatyckiej.
Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego. Bezsmakowy, rozpuszcza się w temperaturze 85-95 stopni Celsjusza, a tężeje w 32-39 stopniach Celsjusza. 1 łyżeczka (3,5 g) wystarcza na 350 ml płynu. Może zawierać: zboża zawierające gluten, orzechy, sezam.
**Składniki:**
100% agar agar* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
**Wielkość opakowania:**
20 G
**Wartość odżywcza w 100g:**
Brak danych.
**Dystrybutor:**
Bioplanet
Fabryczna 9B,
05-084 Leszno k. Warszawy
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby wszystkie powyższe dane zostały sprawdzone i wprowadzone poprawnie. Zastrzegamy jednak, że ewentualnie powstałe pomyłki nie mogą stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.
Zespół Vital-shop.pl