BIOPLANET INULINA BIO 250G
**Opis:**
Inulina pozyskana jest wyłącznie z ekologicznej agawy (Blue Agave Tequilana Webber). Jest naturalnym węglowodanem, posiada właściwości prebiotyczne. Inulinę proponujemy jako dodatek do fermentowanych produktów mlecznych, wypieków (poprawia strukturę ciast) oraz zagęszczania (zamiast mąki). Można ją również spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie. Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.
**Składniki:**
inulina* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
**Wielkość opakowania:**
250G
**Wartość odżywcza w 100g:**
Wartość energetyczna - 848 kJ / 210 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 8 g
w tym cukry - 8 g
Błonnik - 89 g
Białko - 0 g
Sól - 0,5 g
**Dystrybutor:**
Bioplanet
Fabryczna 9B,
05-084 Leszno k. Warszawy
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby wszystkie powyższe dane zostały sprawdzone i wprowadzone poprawnie. Zastrzegamy jednak, że ewentualnie powstałe pomyłki nie mogą stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.